våra viner
våra viner
Primal 2024
L E S S A L I C A I R E S
Vincent Lafage, Canet en Roussillon
Rött 13%
Druvor 100% Syrah
Terroir Medelhavskusten, lersand och rullstenar
Vitikultur Ekologisk
Vinifikation Naturlig jäsning, direktpress
Lagring Ståltank i 4 månader
Tillsätta sulfiter 0 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 12/14 °C
Lloberes 2024
L E S S A L I C A I R E S
Vincent Lafage, Canet en Roussillon
Orange 12.5%
Druvor 100% Grenache gris
Terroir Medelhavskusten, lersand och rullstenar
Vitikultur Ekologisk
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration i 3 veckor av hela druvklasar
Lagring Lerkrus i 6 månader med pigeage och remontage
Tillsätta sulfiter 0 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 10/12 °C
Torlit 2024
L E S S A L I C A I R E S
Vincent Lafage, Canet en Roussillon
Vitt 13%
Druvor Grenache Gris & Grenache Blanc
Terroir Medelhavskusten, lersand och rullstenar
Vitikultur Ekologisk
Vinifikation Naturlig jäsning, mjuk press av hela druvklasar
Lagring Ståltank på fina jästfällningar
Tillsätta sulfiter 0 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 8/10 °C
Guérilleros 2023
G I L L E S T R O U L L I E R
Montalba le château
Lätt rött 13%
Druvor Grenache noir (70%) & Muscat d’Alexandrie (30%)
Terroir Sluttningar av Pyreneerna, 500m ö.h, granitrik
Vitikultur Biodynamisk (sedan 2002)
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration i 48 tim av mycket mogen Grenache och lätt mogen Muscat
Lagring Ståltank 40%, Lerkrus 60% i 7 månader
Tillsätta sulfiter 10 mg/L
Årlig produktion ca. 4000 flaskor
Serveras 12/14 °C
L’últim 2022
G I L L E S T R O U L L I E R
Montalba le château
Rött 12.5%
Druvor 100 % Syrah
Terroir Sluttningar av Pyreneerna, 500m ö.h, granitrik
Vitikultur Biodynamisk (sedan 2002)
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration i 3 delar av hela druvklasar i 2-4-6 dagar
Lagring Betongkar 60%, Lerkrus 40% i 11 månader
Tillsätta sulfiter 10 mg/L
Årlig produktion ca. 5500 flaskor
Serveras 15/17 °C
Chien rouge 2023
L E S S A L I C A I R E S
Vincent Lafage, Canet en Roussillon
Ljust rött 12,5%
Druvor Grenache noir, Grenache gris & Grenache blanc
Terroir Medelhavskusten, lersand och rullstenar
Vitikultur Ekologisk
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration i 3 veckor
Lagring Ståltank 7 månader
Tillsätta sulfiter 0 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 12/14 °C
Kozmic Blue 2023
L ’ Â M E B L E U E
Perrine Loeuilleux, Calce
Orange 12%
Druvor 100 % Muscat petit grain
Terroir Sluttningar av Corbières, 300m ö.h, skiffer, märgel
Vitikultur Biodynamisk
Vinifikation Naturlig jäsning, 2/3 direkt press av tidig skörd, 1/3 maceration
(1 vecka) av senare skörd
Lagring Glasfibertank i 8 månader
Tillsätta sulfiter 0 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 8/10 °C
Neo nervis 2023
L A N O U V E L L E D O N ( N ) E
Wilfried Valat, Maury
Vitt 12%
Druvor 100 % Macabeu (60 år gamla vinrankor)
Terroir Sluttningar av Corbières, 300m ö.h, brunskiffer
Vinifikation naturlig jäsning, tidig skörd i små korgar
Lagring Ekfat i 12 månader utan omrörning
Tillsätta sulfiter 25 mg/L
Årlig produktion ca. 2500 flaskor
Serveras 8/10 °C
Nouvelle Vague 2023
L A N O U V E L L E D O N ( N ) E
Wilfried Valat, Maury
Vitt 11.5%
Druvor Grenache gris, Mourvedre (blanc de noir)
Terroir Sluttningar av Corbières, 300m ö.h, brunskiffer
Vinifikation naturlig jäsning, tidig skörd i små korgar
Lagring Ekfat i 12 månader utan omrörning
Tillsätta sulfiter 25 mg/L
Årlig produktion ca. 2500 flaskor
Serveras 8/10 °C
Sun is shining 2023
A O Z I N A , Damien Petifils, Planèze
Orange 11.5%
Druvor Muscat d’Alexandrie & Muscat petit grain
Terroir Vild och karg, 200m ö.h, skifferrik, torr och varm
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration av hela druvklasar i 8 dagar
Lagring Ståltank i 6 månader
Tillsätta sulfiter <10 mg/L
Årlig produktion ca. 2900 flaskor
Serveras 10/12 °C
Bisma 2024
A O Z I N A , Damien Petifils, Planèze
Ljust rött 13%
Druvor 100% Syrah
Terroir Vild och karg, 200m ö h, skifferrik, torr och varm
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration i 2 dagar
Lagring Ståltank i 2 månader
Tillsätta sulfiter <10 mg/L
Årlig produktion ca. 1000 flaskor
Serveras 12/14 °C
Boom 2023
A O Z I N A , Damien Petifils, Planèze
Rött 11%
Druvor 80% Syrah 20% Muscat d'Alexandrie
Terroir Vild och karg, 200m ö h, skifferrik, torr och varm
Vinifikation Naturlig jäsning, maceration av hela druvklasar i 4 dagar
Lagring Ståltank i 5 månader
Tillsätta sulfiter <10 mg/L
Årlig produktion ca. 3000 flaskor
Serveras 14/15 °C
Dancing Queen 2024
G Y P S Y Q U E E N, Calce
Pet nat 12%
Druvor Muscat petit grain, Bourboulenc
Terroir Sluttningar av Corbières, 300m ö.h, skiffer, märgel
Vitikultur Biodynamisk
Vinifikation Naturlig jäsning
Tillsätta sulfiter 0 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 8/10 °C
Gypsy Blanc 2023
G Y P S Y Q U E E N, Calce
Vitt 12.5%
Druvor 100% Macabeu
Terroir Sluttningar av Corbières, kalkstenslera
Vitikultur Biodynamisk
Vinifikation Naturlig jäsning, Mjuk press
Lagring Ekfat i 12 månader
Tillsätta sulfiter 15 mg/L
Årlig produktion ca. 2000 flaskor
Serveras 8/10 °C