Producent: Vincent Lafage - Les Salicaires.
Mjuk press av Grenache noir.
Kallas för en Blanc de noirs.
Naturlig jäsning och sedan lagring i 6 månader i ståltank på fina jästfälningar.
Serveras 6–8° C
Vincents vingård ligger ett par kilometer från medelhavet längst den platta delen av kusten i Roussillon. Det påverkar naturligtvis hans viner där man ofta hittar en friskhet och en viss sälta i smaken. Vincents familj har gjort vin i regionen sedan 1600 talet. Han är den första generationen i de senaste 80 åren som går tillbaka till att göra vin på ett helt naturligt sätt.
Det börjar med en varsam ekologisk odling
av druvorna, utan bekämpningsmedel.
Sedan skördas druvorna för hand och fermenterar utan tillsatt jäst. Inga tillsatser eller processer används för att påverka vinet. Vincent använder inte heller sulfiter. Vinet lagras i ståltank. Terroiren pratar då för sig själv och vinet är resultatet av Vincents noggrannhet och skiklighet som bonde och vinmakare.